«

»

May 08

Landslagssprinter klar for Hovlandsnuten

Martin Løwstrøm Nyenget. Foto: Skiforbundet

Martin Løwstrøm Nyenget. Foto: Skiforbundet

Martin Løwstrøm Nyenget fra Lillehammer skiklubb gjorde sist vinter tjeneste på det norske rekruttlandslaget. Med flere gode prestasjoner og positiv utvikling ble han for kort tid siden annonsert som ny mann på det norske sprintlandslaget som skal kjempe om verdenscup-poeng og VM-heder i Lahti kommende vinter. Da er det selvsagt stas at han velger å legge inn et motbakkeløp i Sauda som en del av oppkjøringen til en ny sesong. Vi skal sørge for å heie han opp til toppen!

Torbjørn T. Ludvigsen er enda en solid herreløper som har meldt sin ankomst på nuten denne helgen. Ludvigsen vant NM i 2013, og har en rekke solide toppresultater fra både norske og utenlandske motbakkeløp. Han er også en del av utstyrsgiganten Salomon sitt internasjonale løpsteam.

 

På damesiden får vi anledning til å hilse på to gamle kjenninger når motbakkedronningen May Britt Buer fra Odda, og tidligere løper på rekruttlandslaget Tuva Toftdahl Staver gjør comeback i løypa. Buer vil garantert prege løpet med sin rutine og ikke minst detaljkunnskap om løpstraseen i Sauda. Staver har satset mer på langløp de siste årene og deltatt internasjonalt for Team Coop. Men kjenner vi Tuva rett vil hun nok knive helt i toppen også på Hovlandsnuten.