↑ Return to Løpsinfo

Løpsinfo 2020

Hovlandsnuten er en av Saudas mest karakteristiske fjelltopper, godt synlig fra fjorden. Motbakkeløpet arrangeres i år for trettende gang. I år er me det tredje løpet i Norgescupen i motbakke og ser fram til at de beste løperene i Norge kommer til motbakkefest i Sauda – sammen med mange hundre barn og trimmere i alle aldre.

Man kan delta i delta i flere klasser; mosjon, brannmann/sherpa og konkurranse. Enten man er ung eller gammel, trent eller utrent, kan man nå toppen og den vide fjordutsikten som venter 931 meter over havet. Det eneste som trengs er en liten porsjon stå-på-vilje.

Startpunkt er ved Risvoll skule i Saudasjøen, og går forbi den idylliske Fosstveitdammen og gårdsbrukene der. Videre følger man den gamle drifteveien oppover mot Nordstøldalen til fjells. Her vil det være kamp om motbakkeprisen fra Devold til raskeste mann og kvinne som passerer Brekkestølsbråtet 300 moh der det også er drikkestasjon. Fra hyttefeltet på Brekkestølsbråtet bærer det innover dalen et litt flatere parti på grusveg, før stigningen for alvor tar seg opp etterhvert som man nærmer seg Hovlandsstølen. Herfra og opp preges løpet av den nyopprustede stien og de fantastiske steintrappene som sherpaer fra Nepal har bygget. Turen fra fjorden opp til Hovlandsnuten går under navnet Sagastien. Løypa er cirka 6,8 kilometer lang.

Det er også drikkestasjon med enkel servering på Hovlandsstølen midtveis i løpet. På toppen serveres det både vann, saft, nøtter og frukt. Retur foregår etter eget ønske tilbake til Risvoll skule. Her står gymsal og garderober med dusj til rådighet, slik at man får løpet ut av kroppen. Etter løpet blir det arrangert NUTFEST. Det må kjøpes egen billett til arrangementet, der både middagsbuffet og dans er inkludert i prisen.

Vi ønsker spesielt velkommen til barnefamilier. Barnas Turlag går fra Skeivane i Nordstøldalen til Hovlandsstølen der det er underholdning – se programmet.

Løyperekorder

Herre: Torstein Tengsareid, Egersunds IK, 41:47 (2016)
Dame: Karoline Kyte, Førde IL, 49:21 (2017)

Sherpa/brannmannsklasse:
Dame: Marthe Kristoffersen IL VARDEN: 1:26:36 ( 2018)
Herre: Sondre Handeland SAUDA IL: 1:07:19 (2018)

Løpsreglement:

Konkurransedeltakerne må ha sekk eller rumpetaske med minimum 2 kg på ryggen (veies ved start, stikkprøver ved målgang). Deltakerne må selv bære med seg nødvendig utstyr som klær og mat for turen. Det bør være varme klær i sekken, for det kan være kaldt på toppen. Staver er forbudt i konkurranseklassen.

sherpaklassen skal en bære 20 kg på ryggen eller i vektvest – inkludert 2 kg med nødvendig utstyr som klær og mat for turen. Det som bæres med veies ved start – stikkprøver ved målgang. Det er ikke lov i Sherpaklassen å bruke stavar. Sherpaene gjør det ikke heller!

Premiering:

Hovlandsnuten opp
1. plass kvinner og menn : kr 5 000,- samt gavesjekk kr 1000 fra Devold.
2. plass kvinner og menn : kr 4 000,-
3. plass kvinner og menn : kr 3 000,-

Eramet Løyperekord for beste kvinne og mann premieres med kr. 10.000,-.

Sherpaklasse
1. plass kvinner og menn : kr 2 000,- samt gavesjekk kr 1000 fra Devold.
Ungdomsklasse
1. plass jenter og gutter : kr 2 000,- samt gavesjekk kr 1000 fra Devold.
2. plass jenter og gutter : kr 1 500,-
3. plass jenter og gutter : kr    500,-

Premie til klassevinnere kvinner/menn etter Kondis sin klasseindeling. Disse deles i år ut i sekretariatet for å spare tid under premieutdelingen. Kan hentes fra kl 16:00

Devold motbakkepris:

  • Raskeste kvinne og mann opp til Brekkestølsbråtet premieres med gavekort pålydende 3000,- fra Devold.
    (må fullføre løpet i sin helhet)

Beste bedrift får et napp i vandrepokalen som vinnes til odel og eige når en vinner den for tredje gang samt premie fra Weldone.

Entusiastpokalen deles ut til enkeltperson eller gruppe som har utmerket seg med entusiasme for løpet eller Folkehelsen.

Trimflax . Vinneren får en dag med snekker – fra JBI ved Stig Jørgensen. Denne flotte premien  avslutter premieutdelingen med trekning blant alle trimmere som har deltatt i løpet. Kravet er at personen må være til stede under premieutdelingen.

 

T-skjorter fra Devold kjøpes på Intersport Sauda.